пʼятниця, 26 жовтня 2012 10:22

Тігіпко: Україна змушена шукати форми співпраці з Митним союзом, але наша мета - Євросоюз

Тігіпко: Україна змушена шукати форми співпраці з Митним союзом, але наша мета - Євросоюз
Фото: biographera.net

Віце-прем'єр України, заступник голови Партії регіонів Сергій Тігіпко вважає, що після парламентських виборів євроінтеграційний курс країни не зміниться. "Наш шлях - в Євросоюз, в цьому я впевнений. Там краще стандарти демократії, більш перспективний ринок збуту для українських виробників", - сказав він в інтерв'ю газеті "Известия".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Велика місія українців полягає в тому, щоб прийти на вибори"

При цьому Тігіпко підкреслив, що Україна змушена шукати форми співпраці з Митним союзом. "Країни СНД - це традиційні для нас ринки, куди йдуть 40% нашого експорту. Тож ми можемо шукати форми співпраці з Митним союзом. Також потрібно розуміти, що приєднання до Митного союзу - це ще й політичне питання, яке буде не однаково сприйняте у різних регіонах нашої країни", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Митний союз для нас неймовірно небезпечний, краще вже ШОС - Чорновіл

Віце-прем'єр вважає, що відносини України з Росією мають бути прагматичними. "Росія не вважає, що вона нам щось повинна, ось і ми не повинні чекати від неї поступок у тому ж газовому питанні. Пора нам ставати дорослою країною, самостійної і прагматичною", - сказав він.

"У той же час Росія - наш давній партнер, і ми маємо багато спільних проектів. Ось таке конструктивне співробітництво потрібно розвивати", - додав Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко: Україна змушена шукати форми співпраці з Митним союзом, але наша мета - Євросоюз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі