субота, 22 січня 2011 11:00

Тігіпко розповів, як відбуватиметься підвищення пенсійного віку для жінок

Тігіпко розповів, як відбуватиметься підвищення пенсійного віку для жінок

Віце-прем'єр-міністр - міністр соціальної політики Сергій Тігіпко в прямому ефірі на одному з українських телеканалів розповів, як буде підвищуватись пенсійний вік для жінок, передає ІМК.

"Ми говоримо про підвищення пенсійного віку жінкам на 5 років протягом 10 років, щороку на півроку збільшуватиметься пенсійний вік. При цьому за кожні півроку жінка буде отримувати до призначеної пенсії 2,5%. Якщо у 56 років вона вийде на пенсію - буде 5%, якщо в 57 - 10%, і так до 25%", - наголосив віце-прем'єр.

Також, за його словами, всі вчителі, лікарі та працівники культури, тобто вся бюджетна сфера, де працює дуже багато жінок, отримають велику компенсацію: вони, виходячи на пенсію, отримають одночасно 10 пенсій під час виплати першої пенсії.

"Якщо ми говоримо про збільшення вислуги років для військових з 20 до 25 років, то це буде проводитися протягом 5 років, по року в рік. Якщо ми говоримо про збільшення пенсійного віку для державних службовців на 2 роки, для чоловіків з 60 до 62 років, то це відбудеться в 2013 році. Ми намагалися зробити досить м'якими всі свої рішення", - резюмував Тігіпко.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко розповів, як відбуватиметься підвищення пенсійного віку для жінок». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі