вівторок, 07 грудня 2010 11:19

Тігіпко про держборг: "Це катастрофа"

Тігіпко про держборг: "Це катастрофа"

Уряд України має намір вжити заходів для скорочення "катастрофічних" темпів зростання державного боргу.

Про це заявив віце-прем'єр-міністр Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу ICTV.

"У нас борг виріс за два з половиною роки з 12% ВВП до 32%, а якщо з держгарантіями - до 38%. Це катастрофа просто. Якщо ми нічого не змінимо і не скоротимо дефіцит бюджету шляхом скорочення витрат або збільшення доходів, то з нами просто працювати ніхто не буде, не захоче прийти з інвестиціями, тому що у нас попереду проблеми", - заявив Тігіпко.

За його словами, вирішити дану проблему планується за рахунок проведення адміністративної реформи, пенсійної реформи, збільшення комунальних платежів і цін на газ і введення справедливої системи оподаткування.

"Треба зробити таку систему, яка б дозволяла платити всім, нехай не багато, нехай знижені податки, але щоб усі платили", - підкреслив Тігіпко, якого цитує "Сегодня" з посиланням на УНІАН.

3 грудня, виступаючи у Верховній Раді, віце-прем'єр-міністр України Тігіпко повідомив, що, за прогнозами уряду, державний борг України за підсумками 2010 року складе 348 млрд. грн. або 32,1% ВВП. При цьому він зазначив, що борг в такому обсязі можна вважати некритичним.

Раніше повідомлялося, що Мінфін фактично визнав, що виконання бюджету по доходах буде провалено.

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко про держборг: "Це катастрофа"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі