вівторок, 07 грудня 2010 08:49

Тігіпко каже, що "захмарні" пенсії знижувати не можна

Тігіпко каже, що "захмарні" пенсії знижувати не можна

Зниження розміру пенсій під час реалізації пенсійної реформи не буде.

Про це заявив віце-прем'єр з економічних питань Сергій Тігіпко в ефірі телеканалу ICTV.

"Ми не маємо права за Конституцією скорочувати ті соціальні досягнення, які вже були у людей. Це не можливо зробити за Конституцією", - сказав він, відповідаючи на питання, чи будуть скорочення пенсій.

"Ми можемо тільки прийняти рішення, що нові пенсії будуть обмежуватись, в тому плані який передбачаємо ми, 12 мінімальними пенсіями", - уточнив Тігіпко.

Віце-прем'єр заявив, що уряд зараз "дуже уважно" готується до пенсійної реформи.

"Практично в день по одній дві наради ми проводимо в Кабінеті міністрів. Якісь пропозиції ми внесемо, остаточно Кабмін ще не прийняв", - розповів він.

При цьому Тігіпко пообіцяв, що уряд буде "дуже серйозно пояснювати ті моменти, які б ми хотіли вирішити за рахунок цієї реформи".

Він пояснив, що перед Кабміном стоїть два завдання: "зробити систему солідарною, так щоб працюючі могли утримувати пенсіонерів", і "зробити пенсійну систему більш справедливою".

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заявив, що Кабмін ініціює обмеження розміру максимальної пенсії 12 мінімальними пенсіями.

Зазначимо, що в Україні мінімальна пенсія від максимальної відрізняється в десятки разів

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «Тігіпко каже, що "захмарні" пенсії знижувати не можна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі