середа, 31 липня 2024 21:45

Спецтема: Війна Росії проти України

Території можна відвойовувати не зброєю, а дипломатично. Політично тиснути всім світом на Путіна - Зеленський

Території можна відвойовувати не зброєю, а дипломатично. Політично тиснути всім світом на Путіна - Зеленський
Президент Володимир Зеленський дав інтерв'ю французьким журналістам. Фото: president.gov.ua

Президент Володимир Зеленський заявив, що "не всі території треба відвойовувати руками і зброєю".

Території можна відвоювати дипломатично, сказав Зеленський в інтерв'ю французьким журналістам, повідомила "Українська правда".

"Ми маємо справи з Путіним. І для нього це буде перемога, забрати частину наших територій. Але все одно, пройде якийсь час, і якщо це заморожений конфлікт, він може прийти знову і зробити це", - сказав Зеленський.

"Я вважаю, що не всі території треба руками відвойовувати, і не всі території треба відвоювати зброєю. Я вважаю, що на це можна витратити багато часу і багато людей. І я вважаю, що це не дуже добре. І тому, я вважаю, дипломатично можна відвойовувати свої території. Для цього ми, чесно кажучи, і будували формулу миру. Коли можна політично тиснути всім світом на Путіна", - заявив президент.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Більшість світу говорить, що Росія має бути на саміті миру - Зеленський

"Знаєте, хтось нещодавно казав: "Як вам така ідея, що Україна віддає свої території, а замість цього щось отримає - якісь гарантії безпеки, може НАТО, може ЄС тощо?". Таких може бути меседжів дуже багато, але ви повинні знати, що ніхто офіційно нічого не пропонував Україні. А Україна ніколи не буде відмовлятися від своїх територій. Вона не має права офіційно, влада, відмовлятися від своїх територій. Тому що це є порушення Конституції України", - сказав Зеленський.

Говорити про завершення війни можна буде лише після того, як РФ виведе свої війська з території України і росіяни почнуть поважати право українців жити на своїй землі, сказав Зеленський.

У 2022 році президент назвав 10 пунктів формули миру.

Зараз ви читаєте новину «Території можна відвойовувати не зброєю, а дипломатично. Політично тиснути всім світом на Путіна - Зеленський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі