понеділок, 14 квітня 2014 23:00

Терористів прибираємо, з іншими людьми говоримо – Луценко розповів свій план порятунку країни

Терористів прибираємо, з іншими людьми говоримо – Луценко розповів свій план порятунку країни
Фото: vz.ua

Юрій Луценко вважає, що без демонстрації сили на сході України сьогодні не можна обійтися. Про це він заявив в ефірі програми Шустер LIVE, коментуючи тему програми "Як зупинити Путіна".

"Сильна силова відповідь має бути. Показати, що ми сильна держава, де є закон і порядок. В Україні - 250 тис. офіцерів МВС та СБУ. Щільним кільцем беремо в оточення захоплені адміністрації, не штурмуємо, терористів прибирають спецпідрозділи, яких достатньо і вони готові діяти. З іншими людьми говоримо", - пояснив він.

На думку Луценка, далі потрібно оголосити Всеукраїнський референдум.

"Сили недостатньо – потрібен ще розум. Розум – це проведення референдуму по питаннях, на яких Кремль вже десятки років проводить в Україні війну. Ці питання, з моєї точки зору, надумані. Але якщо це так хвилює людей, давайте спитаємо. Мова, на мою думку, має бути державна одна – українська. Але паралельно можна надати і російській мові статус державного захисту. Наступне питання референдуму має зводитися до децентралізації – можливості обирати керівників областей і районів всенародно. Третє – питання зовнішньополітичного вектору. Чи маємо ми голосувати за членство у ЄС після виконання певних завдань", - наголосив екс-міністр МВС.

Луценко також вважає, що референдум покаже реальну ситуацію в Україні – що сепаратистів насправді дуже мало і їх не треба боятися.

"Ми отримаємо по 60-65% голосів, а в багатьох областях більше. І це буде нашою відповіддю на наступні роки на оголошену і неоголошену війну Кремля.
Останнє питання має бути, чи ми за цілісність України. Щоб ми побачили, що сепаратистів в Україні не більше 5-7%. Не треба боятися, до людей треба йти, демонструвати силу проти терористів і демократію та розум до громадян, які хочуть жити у комфортній для всіх Україні", - підсумував екс-міністр.

Зараз ви читаєте новину «Терористів прибираємо, з іншими людьми говоримо – Луценко розповів свій план порятунку країни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі