субота, 31 січня 2015 20:25

Терористи зірвали Мінські переговори

Терористи зірвали Мінські переговори
Леонід Кучма Фото: depo.ua

Другий президент України, член Тристоронньої контактної групи з врегулювання ситуації на Донбасі Леонід Кучма заявив про зрив запланованого на 31 січня раунду консультацій з представниками самопроголошених "ДНР" та "ЛНР" - лідерами сепаратистів.

"Сьогоднішні консультації з Плану виконання Мінських домовленостей, який містить перелік конкретних заходів, спрямованих на якнайшвидшу деескалацію ситуації, були зірвані у зв'язку з неявкою підписантів Мінських документів О.Захарченка і І.Плотницького, ультимативними заявами їхніх представників Д.Пушиліна і В.Дейнего, а також їх відмовою обговорювати План заходів щодо негайного припинення вогню і відведення важких озброєнь", - сказав Кучма в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу ввечері.

Раніше представники сепаратистів висунули ультимативні вимоги про одностороннє припинення вогню з боку української влади.

Кучма сказав, що позиція офіційної влади України полягає в наступному: "Українська сторона не сприймає жодних ультиматумів і попередніх умов. Наша принципова позиція з питання мирного врегулювання ситуації в окремих районах Донецької та Луганської областей залишається незмінною - повне і неухильне виконання домовленостей, письмово закріплених в Мінську 5 та 19 вересня 2014 року, починаючи з негайного встановлення режиму припинення вогню".

Другий президент України підкреслив, що очікує вже в самий найближчий час офіційної реакції з боку Російської Федерації.

Зараз ви читаєте новину «Терористи зірвали Мінські переговори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі