пʼятниця, 05 листопада 2010 13:19

Тернопільська "Свобода" розбила намети під стінами ТВК

Тернопільська "Свобода" розбила намети під стінами ТВК

5 листопада, у Тернополі три сотні представників ВО "Свобода" розбили намети під стінами міської ТВК. Вимагають озвучити результати виборів у місті.

Як розповів у коментарі Gazeta.ua керівник обласного осередку партії Олег Сиротюк, таким чином "свободівці" протестують проти спроби фальсифікації виборчої комісії.

"За інформацією, яку ми отримали від деяких членів ТВК, сімох наших депутатів, що здобули перемогу у мажоритарних округах Тернополя, можуть позбавити мандатів під час підрахунку голосів. Зараз ми чекаємо на засідання комісії. Хочемо почути її офіційну позицію. Яка вона – невідомо", - зазначив він.

Після протестів під стінами ТВК "свободівці" планують розбити наметове містечко і біля облдержадміністрації.

"Наша акція триватиме доти, доки не буде оголошено список усіх 60-ти депутатів тернопільської міськради. Ті депутати, що перемогли, мають отримати свої повноваження. Ми вимагаємо, щоб результати були оголошені відповідно до протоколів із мокрими печатками", - наголосив Сиротюк.

Члени партії підозрюють, що зміни у підрахунку голосів могли відбутися у середу, 3 листопада. Тоді нібито могли зіпсувати частину бюлетенів.

"Ми знаємо, що члени ТВК заходили в архів, де зберігаються бюлетені, у вечірній час, коли комісія не працювала. Туди не пускали ні спостерігачів, ні журналістів. Тому невідомо, що встигли вчинити із цими бюлетенями. Підстави підозрювати фальсифікації у нас є".

Зазначимо, що за попередніми результатами, ВО "Свобода" є лідером на виборах до тернопільської міськради. Вона має отримати 24 мандати через перемогу у мажоритарних округах та ще 13 – за партійними списками. Мером Тернополя став також представник цієї політсили Сергій Надал.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільська "Свобода" розбила намети під стінами ТВК». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі