вівторок, 03 квітня 2007 16:05

Тернопільська облдержадміністрація підтримала указ Ющенка про розпуск парламенту

Тернопільська обласна державна адміністрація вважає, що указ Президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради відповідає Конституції. Про це сказано в зверненні губернатора Стойка.

"В Україні назріла глибока політична криза, що потребує негайного вирішення, адже, як показує практика, подальше її затягування може привести до розгортання непередбачених сценаріїв у найближчому майбутньому, що може межувати з втратою суверенітету Української держави. У зв"язку з цим, прогнозованим стало рішення Глави держави про розпуск Верховної Ради України і призначення, відповідно до Конституції України, дострокових парламентських виборів ", - сказано у зверненні губернатора.

Також глава облдержадміністрації Стойко заявляє, що забезпечує роботу органів державної влади на рівні області й районів у звичайному режимі й постійно координує дії із правоохоронними органами.

"Ніяких потрясінь або протистоянь не буде. Суспільно-політична ситуація в області є контрольованою і стабільною. Прошу жителів краю виявити високу цивільну свідомість і не допустити ніяких провокаційних дій, незважаючи на те, яка б політична сила не була ініціатором таких учинків або закликів", - сказано у зверненні губернатора.

2 квітня набув чинності Указ Президента Віктора Ющенка про дострокове припинення повноважень Верховної Ради й проведення позачергових її виборів 27 травня.

Верховна Рада вирішила продовжити роботу, незважаючи на указ Президента про її розпуск.

Кабінет Міністрів визнав указ Президента Віктора Ющенка про розпуск Верховної Ради таким, що був прийнятий із порушеннями Конституції, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тернопільська облдержадміністрація підтримала указ Ющенка про розпуск парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі