пʼятниця, 16 листопада 2018 01:05

Тереза Мей: Другого референдуму по Brexit не буде

Тереза Мей: Другого референдуму по Brexit не буде
Мей виключає можливість другого референдуму. Фото: Сегодня

Прем'єр-міністерка Великобританії Тереза Мей виступила на захист проекту угоди про вихід Великобританії з Євросоюзу.

Мей наголосила, що ця угода захистить робочі місця, міжнародну торгівлю та співпрацю в сфері безпеки. "Я вірю кожною фіброю свого єства, що курс, який я визначила, є правильним для нашої країни і всього нашого народу", - повідомила Мей, цитує інформагенція dpa.

Водночас Мей заперечила можливість проведення ще одного референдуму щодо Brexit, до якого закликають прихильники збереження членства Сполученого Королівства в ЄС.

Прес-конференції передували запеклі дебати в парламенті, а також відставки кількох членів кабінету міністрів через незгоду з положеннями проекту угоди. Прем'єр-міністерка змушена здобути підтримку проекту угоди з боку парламенту, однак нині її критикує як опозиція, так і значна частина Консервативної партії. Мей застерегла, що відмова від запропонованого проекту угоди означатиме для Великобританії "глибоку та небезпечну невизначеність".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Текст угоди про Brexit погодили - джерело

Напередодні Мей заявила, що британський уряд підтримав проект угоди про вихід Великобританії з ЄС. Однак згодом стало відомо, що кілька представників уряду подали у відставку. За словами прибічників "жорсткого" Brexit, чернетка угоди "виявилася гіршою, ніж очікувалося і не відповідає обіцянкам, даним народу прем'єр-міністеркою". Консерватор Джейкоб Ріс-Могг навіть подав партії пропозицію на проведення голосування щодо вотуму недовіри Терезі Мей, що може призвести до зміни уряду.

Зараз ви читаєте новину «Тереза Мей: Другого референдуму по Brexit не буде». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі