вівторок, 20 жовтня 2020 17:04

"Тепер про роль кума Путіна знатимуть більше людей" - в уряді радять читати книгу про Стуса

"Тепер про роль кума Путіна знатимуть більше людей" - в уряді радять читати книгу про Стуса
Поки Медведчук судиться, книгу про Стуса закуплять для бібліотек.

Міністерство культури та інформаційної політики рекомендує читати книгу історика Вахтанга Кіпіані про поета, дисидента Василя Стуса, у якій згадується нардеп з ОПЗЖ Віктор Медведчук. Повідомлення з'явилося на сторінці Facebook міністра Олександра Ткаченка.

"Творець "темників" вирішив знову виступити у звичній для себе ролі цензора та на допомогу йому прийшов український суд.

Якими б емоційними не були вислови автора, але тепер про роль кума Путіна у справі засудження радянською системою українського письменника знатимуть в рази більше людей. Так само, як його спроба заборонити роботу журналістів підштовхнула до Помаранчевої революції.

Коротше, МКІП рекомендує книгу до читання. І поки справа буде в апеляції – особисто закуплю частину накладу для національних бібліотек", - заявив Ткаченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Може ще Стуса у шкільній літературі заборонять" - мережі лютують

Дарницький районний суд міста Києва зобов'язав автора книги "Справа Василя Стуса" історика Вахтанга Кіпіані та видавництво "Віват" видалити інформацію про нардепа з ОПЗЖ, кума президента РФ Путіна Віктора Медведчука та заборонити розповсюдження книги до усунення такої інформації.

Рішення оголосила суддя Марина Заставенко.

На рішення суду відреагував Офіс президента.

Зараз ви читаєте новину «"Тепер про роль кума Путіна знатимуть більше людей" - в уряді радять читати книгу про Стуса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі