Ексклюзиви
вівторок, 11 жовтня 2011 17:59

Тепер Янукович має зустрітись з Тимошенко - політолог

Тепер Янукович має зустрітись з Тимошенко - політолог

Засудженням Юлії Тимошенко прокуратура поставила президента Віктора Януковича у незручне становище, вважає політолог Віктор Небоженко.

"Прокуратура стала головним політичним гравцем, - сказав він у коментарі Gazeta.ua. - Вона поставила усі органи влади у незручне становище. Янукович може стати невиїзним до Європи".

За його словами, сьогоднішня подія може підштовхнути Україну до Росії.

"Але там Путін скаже Януковичу: "Ну що, допомогли тобі твої європейці?" та зажадає від нього усього та багато. За здачею "Нафтогазу", атомної енергетики Росія може вимагати й введення обмеженого контингенту військ та російських паспортів", - спрогнозував Небоженко.

Тому, на його думку, Янукович має зустрітися з Тимошенко й разом знайти вихід.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Янукович про справу Тимошенко: це прикрий випадок, та всьому причина - недосконале законодавство

"Ця зустріч могла б підказати рішення, але які саме, я не готовий коментувати. Владі потрібно перетрясти сьогоднішній Кабмін, Верховний Суд, Конституційний Суд та Раду Нацбезпеки та оборони. Бо центральні органи влади не працюють. Це шанс для Януковича відійти від феодального правління", - сказав експерт.

"Він до п'яти-шести людей звузив коло людей, які приймають рішення. Виявилося, що ймовірність помилки набагато більша, ніж якби їх приймали більше людей. А відповідальність несе Янукович. Вони підставили його під неприємний резонанс й усіх наслідків могли не усвідомлювати. Найгірше для Януковича тепер - політична криза та позачергові президентські вибори у 2013 році", - додав Небоженко.

Зараз ви читаєте новину «Тепер Янукович має зустрітись з Тимошенко - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути