неділя, 14 травня 2017 16:08

Тему Донбасу піднімуть у Берліні наступного тижня

Тему Донбасу піднімуть у Берліні наступного тижня
Зустріч Порошенка і Меркель відбудеться наступного тижня. Фото: Reuters

Президент Петро Порошенко зустрінеться з канцлером Німеччини Ангелою Меркель.

Про це він заявив на прес-конференції.

"Наприкінці наступного тижня буду мати багатогодинні переговори в Берліні з канцлером Німеччини для підготовки засідання Нормандського формату", - заявив він.

"Маємо нові обставини, які повинні взяти до уваги. Російська Федерація видала відповідний указ президента Путіна про визнання фейкових документів ЛНР-ДНР. Це стосується і номерних знаків, і водійських прав і свідоцтв на реєстрацію власності. Що де-факто означає, що Росія прийняла рішення конфіскувати власність української держави і громадян", - зауважив він.

Порошенко додав, що цей факт російської агресії використають як доказ у Міжнародному суді.

"Маємо кардинальні зміни в ситуації із розширенням рубльової зони на окуповані території. Представники місії ОБСЄ не мають можливості розраховуватися в українських гривнях. Це також свідчення російського суверенітету на окуповані території. Доказ, що тягне за собою відповідальність", - продовжив президент.

Порошенко вказав на "дорожню карту" з врегулювання ситуації на Донбасі.

"Єдиний,хто цьому перешкоджає, це Росія", - сказав глава держави.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Велика прес-конференція Петра Порошенка (он-лайн)

Росія анексувала Крим у березні 2014-го. Влітку того ж року збройні сили РФ почали брати пряму участь у бойових діях проти Збройних сил України на Донбасі.

Мінські угоди лідери Німеччини, Франції, України та Росії погодили в лютому 2015-го. Документ передбачає відновлення повного контролю України над кордоном і виведення з Донбасу "всіх іноземних військових формувань".

Зараз ви читаєте новину «Тему Донбасу піднімуть у Берліні наступного тижня». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі