понеділок, 20 травня 2013 18:15

Теличенко: Сподіваюся, суд побачить відверті підстави незаконності відставки Одарича

Теличенко: Сподіваюся, суд побачить відверті підстави незаконності відставки Одарича
Теличенко: "Сказати, що я зовсім не вірю в українські суди, я не можу, бо тоді би мусила змінити професію". Фото: ТелеКритика

Відома українська правозахисниця Валентина Теличенко вірить, що український суд побачить факти незаконності рішення Черкаської міської ради щодо дострокового припинення повноважень міського голови Сергія Одарича.

Про це вона розповіла у коментарі Gazeta.ua.

"Це рішення, яке оскаржив Сергій Одарич - незаконне, - говорить адвокат. - Більше того, є не одна, а кілька причин незаконності цього рішення. Тобто кілька підстав, за якими воно має бути скасоване. Я все-таки сподіваюся, що український суд побачить усі ці підстави, бо їх видно неозброєним оком, і скасує це рішення".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Із Федуром у суді ніколи не зустрічалися" - Теличенко про справу Одарича

Водночас Теличенко визнає, що у судовій практиці в Україні бувають різні випадки необ'єктивності.

"Я розумію, що судам можна довіряти, а можна не довіряти. Але нічого, крім судів, немає. Відповідно треба йти і звертатися саме до судів у питаннях, наприклад, про скасування рішень органів, які мають владні повноваження, у тому числі й органів місцевого самоврядування. Сказати, що я зовсім не вірю в суди, я не можу. Бо тоді я би мусила змінити професію і повинна була піти деінде заробляти", - зазначила юрист.

Теличенко, яка представляє сторону позивача, "відставленого" мера Черкас, також розповіла, що на пропозицію Сергія Одарича відгукнулася відразу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Значить, у нас "дєрьмократія" - у Черкасах почався суд у справі екс-мера Одарича

"Тому що я його знаю ще з кінця 80-х. Ще тоді, коли він "Рух" будував і я брала участь трішки у тому процесі. Саму проблему, з якою він власне зіткнувся, я знала ще до того, як Одарич до мене звернувся. Відповідно сумнівів у мене не було", - додала вона.

Нагадаємо, 24 квітня на позачерговому засіданні Черкаської міської ради депутати 40 голосами з 60 проголосували за дострокове припинення повноважень міського голови Сергія Одарича. Згодом "відставлений" мер подав позов у Соснівський районний суд Черкас із вимогою скасувати рішення міськради. Суд мав відбутися 17 травня, однак через неявку сторони відповідача, засідання перенесли на 23 травня.

Зараз ви читаєте новину «Теличенко: Сподіваюся, суд побачить відверті підстави незаконності відставки Одарича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі