середа, 25 лютого 2009 12:45

Тейлор обігнав Черномирдіна в десятці ТОП-послів в Україні

Тейлор обігнав Черномирдіна в десятці ТОП-послів в Україні

Щорічний рейтинг – "ТОП-10 іноземних послів в Україні" вийшов у черговому номері журналу "Главред". Цього разу у першій десятці найактивніших у 2008 році амбасадорів чільні позиції дістались не лише країнам-важковаговикам у світовій політиці, а й менш помітним суб"єктам міжнародного політичного життя.

Несподіванкою стало третє місце посла Російської Федерації Віктора Черномирдіна, хоча раніше здавалося, що така дипломатично-політична персона не має навіть права опинитися на сходинці, нижчій, аніж друга (як було у 2006 році).

Цього разу в рейтингу представлені посли всіх сусідніх Україні країн, окрім Білорусі та Молдови.

За результатами опитування двадцяти експертів у сфері міжнародних відносин іноземні амбасадори за своєю активністю в 2008 році зайняли такі позиції:

1 – місце Вільям Тейлор - Посол Сполучених Штатів Америки

Володимир Фесенко: "Вільям Тейлор інформаційно і політично найбільш активний та впливовий іноземний посол в Україні. Його активність була пов"язана і з організацією візиту президента США до України, і з кампанією навколо ПДЧ, і з російсько-грузинською війною, і з багатьма іншими подіями. Заслуга посла і в тому, що наприкінці року була підписана Хартія про стратегічне партнерство України та США. Відзначився низкою резонансних заяв, статей та інтерв"ю протягом року".

2 – місце Яцек Ключковські - Посол Польщі в Україні

Анатолій Гуцал: "Польща активно рухалася в американському фарватері, у тому числі й щодо українського питання. До того ж, контакти польського та українського президентів за своєю активністю цього року були безперервними. Польща стала найбільш активним "адвокатом" України в питаннях європейської та євроатлантичної інтеграції (характерною у цьому плані є поведінка Польщі на Бухарестському саміті НАТО). Змусили бути активними й проблеми з кордоном у цьому році".

3- місце Віктор Черномирдін - Посол Російської Федерації в Україні

Віктор Зам"ятін: "Ніхто не може сказати, що минулого року не демонстрував активності посол Росії Віктор Черномирдін. Щоправда, його колись афористичні репліки цього разу були щонайменше малозрозумілими, як, власне, і його діяльність в Україні. Оскільки чутки про його відкликання не справдилися, можна припустити, що він принаймні хоча б не може нічого зіпсувати у двосторонніх відносинах. А щоб їх покращити – очевидно, потрібно, щоб якусь волю до цього мало безпосереднє керівництво посла, колись дуже відомого у світі".

4 – місце Урбан Руснак - Посол Словаччини в Україні

5 - місце Жак Фор - Посол Франції в Україні

6 - місце Ганс-Юрген Гаймзьот Посол Німеччини в Україні

7 - місце Альгірдас Кумжа Посол Литви в Україні

8- місце Траян-Лауренціо Христя Посол Румунії в Україні

9- місце Андраш Баршонь Посол Угорщини в Україні

10 - місце Талят Мусеїб оглу Алієв Посол Азербайджану в Україні


За матеріалом: Главред.
Зараз ви читаєте новину «Тейлор обігнав Черномирдіна в десятці ТОП-послів в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі