понеділок, 20 вересня 2021 18:27

Татаров досі підозрюваний, але справу не передають до суду - активісти

Татаров досі підозрюваний, але справу не передають до суду - активісти
Президент Зеленський призначив Татарова указом торік у серпні. Фотоколаж: Центр протидії корупції

Заступник керівника Офіса президента Олег Татаров залишається підозрюваним у корупції. Про це повідомила громадська організація Центр протидії корупції.

ЦПК послалися на відповідь офіса генпрокурора, який очолює Ірина Венедіктова.

"Рішень про закриття провадження чи передавання його до суду не ухвалювали й відповідні відомості до ЄРДР не вносили. Процесуальний статус підозрюваних (Татарова, Микитася і Дубоноса - ЦПК) на цей час не змінювався", - відповіли в офісі.

Однак прокурори не передають справу до суду. Керівник цих прокурорів - заступник генерального прокурора Олексій Симоненко нещодавно гуляв на дні народження Татарова.

Наприкінці 2020-го Симоненко забрав справу Татарова в НАБУ й передав Службі безпеки України. Одразу після цього він забрав справу в САП і передав її прокурорам одного із департаментів ОГП.

Цікаво, що за кілька місяців до цього Ірина Венедіктова наказом визначила Симоненка відповідальним за організацію роботи саме цього департаменту, зазначили в організації.

Наприкінці лютого терміни досудового розслідування у провадженні завершилися, але його не передали до суду. Натомість Симоненко звернувся до суду за роз'ясненням.

"9 вересня Симоненка з роз'ясненнями остаточно "відфутболив" Київський апеляційний суд. Можливо, настав час передавати справу Татарова до суду?", - запитує ЦПК.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Зеленський сказав українцям: "Я вам нічєво нє должен"

У грудні 2020 року Татарову повідомили про підозру в співучасті щодо передавання хабаря в інтересах екснардепа й голови Укрбуду Максима Микитася. Останнього звинувачують у розкраданні держкоштів під час спорудження житла для бійців Нацгвардії.

За версією слідства, хабар призначався заступнику директора експертно-криміналістичного центру МВС Костянтинові Дубоносу. Щоб зменшити суму збитків держави у справі з 81 млн грн до 7 млн грн.

ЗМІ повідомляли, що НАБУ й САП підготували підозру Татарову, але Ірина Венедіктова відсторонила прокурорів, які вели справу.

НАБУ відкрило кримінальне провадження через можливе незаконне втручання генпрокурорки у справу.

У вересні ЗМІ повідомили, що на дні народження Татарова гуляв заступник генпрокурора Симоненко.

Зараз ви читаєте новину «Татаров досі підозрюваний, але справу не передають до суду - активісти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі