вівторок, 19 лютого 2008 15:27

Тарута зробив Туркменбаші низку пропозицій

Голова правління НАК "Нафтогаз України" Олег Дубина і голова ради директорів корпорації "Індустріальний союз Донбасу" Сергій Тарута зустрілися з президентом Туркменістану Гурбангули Бердимухамедовим.

Дубина і Тарута прибули до Туркменістану за дорученням президента Віктора Ющенка.

Під час зустрічі Тарута доповів главі Туркменістану про стан справ на будівництві спільного залізничного і автомобільного мосту через р. Амудар"я, яке здійснюють українські партнери, "а також висловив низку конкретних пропозицій щодо нарощування темпів просування цього проекту з тим, щоб завершити його у встановлені терміни".

Зокрема, він висловився за створення спільної комісії з повної інвентаризації об`єкту.

Тарута також поінформував Бердимухамедова про просування іншого великого проекту, в якому задіяні українські компанії, – інженерно-комунікаційного тунелю в Ашхабаді.

Як відомо, 4 лютого Тарута вже обговорював з Бердимухамедовим участь ІСД в проекті з будівництва залізничного моста через річку Амудар"я в Туркменістані, який реалізує Українська державна корпорація з транспортного будівництва "Укртрансбуд".

На початку січня під час робочої поїздки до Лебапа президент Туркменістану адресував українським компаніям серйозні претензії у зв`язку з допущеним відставанням робіт на будівництві суміщеного залізничного і автомобільного моста через Амудар"ю і тунелю в туркменській столиці.

На даний час роботи на будівництві мосту відновлено, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Тарута зробив Туркменбаші низку пропозицій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі