середа, 10 жовтня 2018 11:58

Тарута назвав необхідну умову для успішного перезавантаження відносин України з МВФ

Тарута назвав необхідну умову для успішного перезавантаження відносин України з МВФ
На думку лідера "Основи" Сергія Тарути Україні потрібно істотно переглянути співпрацю з МВФ

Заяви уряду про те, що грошей для виплат заробітних плат і пенсій у бюджеті достатньо, цілковита маніпуляція.

Так вважає лідер партії "Основа", народний депутат України Сергій Тарута.

"По-перше, для соціальних виплат потрібно більше 300 млрд грн. На сьогодні дефіцит складає близько 140 млрд. При цьому розмір існуючої пенсії не дозволяє людині не те, що жити, але навіть існувати. Адже в українських пенсіонерів немає грошей навіть для придбання ліків", - підкреслив політик.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Нам потрібна країна без корупції та договорняків"

Лідер "Основи" також акцентував увагу на тому, що боргові виплати України складають близько 40% державного бюджету. У контексті цього він розповів про положення програми партії "Основа", виконання яких поліпшить економічну ситуацію в країні.

"При таких показниках як нашій країні розвиватися? Це ж бюджет знищення нашої країни, а встановлений розмір пенсій не дає українцям гідно жити. У нашій стратегії "Україна-2030" прописано, як зробити нашу державу однією з найбільш процвітаючих країн. Реалізація цієї стратегії забезпечить швидкий економічний ріст України, до 10-15%", - пояснив Тарута.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Національні інтереси України повинні ґрунтуватися на економічному патріотизмі - Сергій Тарута

Крім того, на думку лідера "Основи", Україні потрібно істотно переглянути співпрацю з МВФ.

"Країна не здатна виплатити наступного року борг Фонду в розмірі $12-15 млрд. У той же час для того, щоб забезпечити реструктуризацію частини боргу, державі потрібно показати план розвитку країни на рівні не менше 10% зростання ВВП та її інвестиційну привабливість",- резюмував політик.

На майбутніх виборах переможуть ті політичні сили, які мають у своєму розпорядженні чітку стратегію побудови економічно успішної України. Про це заявив глава політичної партії "Основа" Андрій Ніколаєнко під час підписання Меморандуму між партією та командою розробників Доктрини збалансованого розвитку "Україна-2030".

Зараз ви читаєте новину «Тарута назвав необхідну умову для успішного перезавантаження відносин України з МВФ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі