понеділок, 04 лютого 2008 09:37

Тарута інвестує у Ґданьську судноверф $290 млн

 Концерн Індустріальний союз Донбасу має намір інвестувати у Ґданьський суднобудівний завод 700 млн злотих (близько 290 млн доларів) до 2011 року.

ІСД  хоче на базі заводу за 3 роки побудувати сучасну судноверф, яка щорічно випускатиме близько 10-12 кораблів.

"Буде створена абсолютно нова судноверф... застосовуватимуться найсучасніші технології у суднобудівній промисловості", - сказано у повідомленні.

У компанії відзначили, що завод, згідно плану реструктуризації, спеціалізуватиметься на виробництві кораблів, які використовуються при обслуговуванні нафтовидобувних платформ.

Додатково завод випускатиме металеві конструкції і башти для вітрових електростанцій, попит на які швидко росте в Європі.

ІСД  сподівається на досягнення компромісу з Європейською комісією у справі надання публічної допомоги Ґданьському суднобудівному заводу, який належить концерну.

На думку голови ISD-Polska Костянтина Литвинова, Єврокомісія не хоче закриття заводу, а зацікавлена у  забезпеченні її рентабельної роботи.

Європейська комісія вимагає від корпорації ІСД  повернути 750 млн злотих (близько 307 млн доларів) допомоги, наданої Урядом Польщі Ґданьському суднобудівному заводу, який купив ІСД .

У листопаді 2007 року дочірня компанія українського концерну Індустріальний союз Донбасу - ISD-Polska - сконцентрувала 83% акцій польського суднобудівного заводу Stocznia Gdanska.

Раніше комітет з охорони конкуренції і прав споживачів Польщі дозволив дочірній компанії корпорації ІСД  - ISD Polska - сконцентрувати понад 80% акцій заводу.

За умовами покупки, ІСД  заплатив 100 млн злотих (близько 41 млн доларів) за акції додаткової емісії, а інші 300 млн злотих повинен вкласти у вигляді інвестицій протягом 2008 року.

В результаті ІСД  володіє 75% акцій заводу.

За матеріалами:Українськi новини, Корреспондент.net.

Зараз ви читаєте новину «Тарута інвестує у Ґданьську судноверф $290 млн». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі