понеділок, 02 лютого 2009 12:55

Тарута: Якби в уряді було чотири таких Гайдуки, було б краще

Тарута: Якби в уряді було чотири таких Гайдуки, було б краще

Україні необхідна політична стабільність і консолідація політичної влади для успішнішого протистояння економічній кризі, вважає глава ради директорів однієї з найбільших в країні корпорації "Індустріальний союз Донбасу" (ІСД, Донецьк) Сергій Тарута.

"Необхідно консолідувати політичну владу і займатися лише одним - подоланням кризи. На жаль, цього поки не відбувається" - сказав він журналістам.

Бізнесмен відзначив, що така хвороблива реакція української економіки на міжнародну кризу багато в чому пояснюється тим, що Україна є експортно-орієнтованою країною.

На його думку, політична стабільність і консолідація всіх гілок влади дозволила б займатися реальними антикризовими програмами.

Тарута відзначив, що уряд робить кроки по боротьбі з кризою, але цього недостатньо. У зв"язку з цим він вітаєв залучення урядом таких експертів, як один із засновників ІСД Віталій Гайдук, який зараз керує групою радників прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

"Він прийшов допомогти уряду бути професійнішим. Якби було чотири таких Гайдуки, то уряду було б лише краще" - сказав Тарута.

Кажучи про завдання ІСД в умовах кризи, він відзначив важливість роботи з міжнародними банками. "Необхідно вести з ними діалог, щоб вони працювали з Україною, вірили в компанії, які представлені в Україні" -- пояснив бізнесмен.

За його словами, така підтримка дозволить українському бізнесу зберігати робочі місця і виробництво.

Кажучи про ключовий бізнес ІСД - металургії, Тарута відзначив, що кон"юнктура на світовому ринку сталі поки не поліпшується. Бізнесмен додав, що в таких умовах нинішнє підвищення ціни на газ є відчутним ударом, пом"якшити який можна за рахунок зміни технології.

Тарута визнав, що в умовах кризи частина інвестиційних проектів може бути перенесена на пізніший термін.

"Металурги зможуть встояти. А чи зможе житлово-комунальний комплекс, чи зможуть громадяни пристосуватися до нових цін - це питання. Тобто це питання не тільки і не стільки до металургів, скільки до всієї економіки" -- підсумував глава ІСД тему подорожчання природного газу, повідомляє Інтерфакс.

Зараз ви читаєте новину «Тарута: Якби в уряді було чотири таких Гайдуки, було б краще». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі