середа, 05 грудня 2007 12:08

Тарифи на житлокомунпослуги підвищаться, але не різко

Виконуючий обов"язки віце-прем"єра Володимир Рибак виключає різке підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги в 2008 році у зв"язку з підвищенням ціни на імпортний газ.

При цьому він не зміг спрогнозувати, наскільки будуть підвищені жилтлокомунтарифи у 2008.

"Сьогодні мені сказати складно наскільки. Потрібно робити розрахунки. Але, принаймні, підвищення в рази не буде", - сказав Рибак.

Він зазначив, що в 2007 році уряду вдалося утримати рівень тарифів на житлово-комунальні послуги від різких стрибків.

Він також додав, що на сьогодні налагоджена система контролю за цінами й ціноутворенням, що не дасть змогу різко підвищити тарифи на жилтлокомунпослуги для населення.

"Просто не зможуть різко збільшити, тому що ми систему контролю зробили. Сьогодні комітет із цін і ціноутворення не дає можливість підвищити тарифи в рази", - сказав Рибак.

Він також зазначив, що Кабмін має намір внести зміни в Держбюджет-2008 у зв"язку з підвищенням ціни на імпортний газ до 179,5 доларів за тисячу кубометрів, замість закладених у проекті 160 доларів.

Він спрогнозував, що Кабмін внесе відповідні корективи при доопрацюванні проекту Держбюджету-2008 до другого читання після схвалення його Радою в першому читанні.

"Бюджет ми переглянули, тепер між першим і другим читанням будемо вносити корективи", - сказав він.

Україна й Росія домовилися про ціну на імпортний природний газ на кордоні Росії й України 179,5 доларів за тис. куб. м на 2008 рік, пишуть Українські новини.


Зараз ви читаєте новину «Тарифи на житлокомунпослуги підвищаться, але не різко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі