вівторок, 03 липня 2007 08:15

Тарасюка і Костенка викинули з переговорів по мегаблоку Балога і Луценко

Тарасюка і Костенка викинули з переговорів по мегаблоку Балога і Луценко
Лідери "Української правиці" заявляють, що не виходили з переговорного процесу зі створення блоку демократичних сил та звинувачують в спробі їхнього відсунення главу Секретаріату президента України Віктора Балогу та лідера Народної самооборони Юрія Луценка.

Про це заявили Борис Тарасюк та Юрій Костенко вчора ввечері в ефірі "5-го каналу".

"Ми не виходили з переговорного процесу. Ми знаходимось в переговорному процесі і готові до переговорів", - заявив Тарасюк.

"Певною мірою підписання декларації можна трактувати як відхід від домовленостей, під якими стоять підписи і Луценка, і Кириленка – це текст угоди", - додав Тарасюк.

Водночас Костенко порівняв це зі створенням коаліції між СПУ та Партією регіонів.

"Я думаю, те що було зроблено, нагадує те, що в свій час зробив Мороз, який був у помаранчевій коаліції, а потім раптом підписав угоду з Партією регіонів, не виходячи з помаранчевої коаліції", - зазначив Костенко.

Відповідаючи на питання, чому зриваються домовленості, він пояснив:

"Це обумовлюється, на мою думку, тим, що йдуть два процеси: ті, хто намагається знов оточити Президента новою командою, намагаються національно-патріотичні сили відсунути від президента".

"З іншого боку Президент, програма якого на 95% співпадає з програмою "Правиці" чи правих партій, без нас у Верховній Раді ніколи її не реалізує. Тому Президент прагне, щоб праві сили були в блоці. І от ці два паралельні процеси накладаються один на одного", - сказав Костенко.

Відповідаючи на уточнююче запитання, чи винуватить він в цьому особисто главу Секретаріату Президента Балогу, він відповів: "Мабуть, не тільки Балога, а й Луценко, ті хто біля Луценка, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюка і Костенка викинули з переговорів по мегаблоку Балога і Луценко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі