понеділок, 12 березня 2007 15:05

Тарасюка цікавить, на кого працює Чалий

Україні не обов"язково вступати в Європейський Союз. Вона може інтегруватися в Європу і без членства в ЄС. Про це у неділю заявив заступник глави Секретаріату президента Олександр Чалий, 52 роки.

- Сьогодні Євросоюз знаходиться в досить складному стані: у нього серйозна конституційна і соціальна криза. Він не може більше розширюватися, - говорить Чалий.

"ГПУ" запитала у колишнього міністра закордонних справ 58-річного Бориса Тарасюка, що він думає про такі слова Олександра Чалого.

- Я з пересторогою ставлюсь до людей, які демонструють непослідовність. Це повною мірою стосується Олександра Чалого, - з усмішкою відповідає Тарасюк.

Розповідає, про часи коли Чалий працював заступником міністра закордонних справ. У 2003-2004 роках.

- Він тоді вів усіх до членства в НАТО і ЄС, - згадує Тарасюк. - Проте, попереджав про згубні наслідки вступу наших сусідів до ЄС. Лякав сотнями мільйонів збитків для України. Чого не трапилося, до речі. Так що, будь-які прогнози Чалого треба ділити на декілька разів.

Колишнього міністра дивує, як після цього Чалий працював в Індустріальному союзі Донбасу і говорив про невигідність вступу в ЄС і НАТО.

- Як можна потім повернутися в Секретаріат президента і говорити про підтримку курсу президента щодо вступу в НАТО та ЄС, а тепер знову заявляти інше? - спокійним голосом запитує Тарасюк. - Питання в мене постає, на кого він працює?

Ольга СМАЛЮХІВСЬКА

Зараз ви читаєте новину «Тарасюка цікавить, на кого працює Чалий». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі