понеділок, 24 березня 2008 15:53

Тарасюк вимагає відставки Медведька

Народний рух України вимагатиме відставки генерального прокурора Олександра Медведька. Про це сьогодні на прес-конференції заявив лідер НРУ, народний депутат від НУ-НС Борис Тарасюк.

За його словами, завтра, у 9-ту річницю від дня загибелі голови НРУ В"ячеслава Чорновола, представники НРУ пікетуватимуть Генпрокуратуру з вимогою розслідувати усі обставини та свідчення свідків у зв"язку із загибеллю Чорновола. "Ми будемо вимагати відставки генпрокурора", - сказав Тарасюк. Він пояснив, що це робитиметься через те, що загибель Чорновола не розслідується.

Тарасюк також заявив, що НРУ не припиняв звертатися до правоохоронних органів у справі загибелі Чорновола, зокрема, сам Тарасюк звертався з листами до ГПУ, СБУ та МВС, проте це не принесло результатів. "Ми переконані, що розкриття таємниці смерті В.Чорновола та його соратників має бути справою честі для ГПУ, МВС та СБУ", - сказав він.

У свою чергу голова слідчої комісії НРУ Микола Степаненко зазначив, що розслідування справи Чорновола триває, справу ніхто не закривав, проте вона "у глухому куті" через те, що "вихованці Кучми і Кравченка залишаються на своїх посадах". "

На сьогодні близько 20 працівників МВС і прокуратури отримали підвищення в званнях і посадах. І це ті люди, які гальмували слідство", - сказав Степаненко. Він також розкритикував і діяльність Президента України щодо розслідування цієї кримінальної справи. За словами Степаненка, за весь час президентства Віктор Ющенко "не знайшов жодного сліду позитивного впливу на об"єктивне розслідування".

Нагадаємо, 25 березня 1999 р. на трасі Бориспіль-Золотоноша у автокатастрофі загинув лідер націонал-демократичних сил, народний депутат, лідер НРУ Чорновіл, повідомляє РБК-Україна.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк вимагає відставки Медведька». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі