понеділок, 10 листопада 2008 08:58

Тарасюк: В Україні не буде так, як у Грузії, бо Росія нам не ворог

Тарасюк:  В Україні не буде так, як  у Грузії, бо Росія нам не ворог
Голова парламентського Комітету з питань європейської інтеграції, голова НРУ Борис Тарасюк прокоментував погрози Росії націлити на Україну ядерні ракети.

Про це повідомляє прес-служба НРУ.

"Це не серйозно та немає сенсу з військової точки зору тому, що неможливо уявити, що Росія здійснить запуск будь-якої балістичної ракети у напрямку України. Це неможливо уявити як з технічної, так і військової точок зору, а також це суперечить зобов"язанням Росії, котрі вона на себе взяла разом з іншими ядерними "силами" у 1992 році, відповідно до Меморандуму про гарантії національної безпеки України", - зазначив він в інтерв"ю телеканалу "ДР2" (Данія).

Політик нагадав, що згідно з меморандумом жодна з ядерних держав не може атакувати Україну військовими засобами, особливо з використанням ядерної зброї, так само як жодна з цих держав не може порушувати суверенітет та територіальну цілісність України. Парламентар вважає, що думки щодо можливості нападу РФ на Україну після Грузії є байкою, яка не відповідає дійсності.

За його словами, Україна є достатньо великою країною, що повністю контролює власну територією, включаючи Крим.

"В Україні немає проблем, порівняно з Грузією, з територіальною цілісністю і я не думаю, що щось подібне до того, що трапилося в Грузії, може повторитися в Україні", - наголосив рухівець.

На думку народного депутата, у нашій державі не переважає страх по відношенню до Росії. "У нас різні почуття, в залежності від групи людей, про яких йде мова. Частина людей відчуває симпатію до Росії, частина ж невдоволена діями Росії по відношенню до України, але немає відчуття "ворога", а це швидше відчуття сусіда, котрий певний час може бути добрим, іншого разу - не настільки добрим", - зауважив Тарасюк.

Голова Руху наголосив, що у будь-якому випадку Росія – це сусід України, з яким ми повинні співпрацювати.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк: В Україні не буде так, як у Грузії, бо Росія нам не ворог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі