четвер, 17 січня 2008 10:20

Тарасюк: "Референдум про вступ України в НАТО можна й не проводити"

Тарасюк: "Референдум про вступ України в НАТО можна й не проводити"
Голова комітету Верховної Ради з європейської інтеграції Борис Тарасюк (фракція блоку "Наша Україна - Народна Самооборона") вважає необов"язковим проведення референдуму про вступ України в НАТО.

Про це він сказав в ефірі "5-го каналу" увечері 16 січня.

"Референдум не є обов"язковою умовою (при вступі в НАТО), це скоріше виняток", - підкреслив Тарасюк.

Питання про вступ України в НАТО буде вирішуватися на рівні влади

Він нагадав, що за всю історію НАТО референдум про вступ у цю організацію проводився всього тричі, і щоразу питання вирішувалося позитивно.

При цьому він зазначив, що референдум у випадку його проведення в Україні матиме суто консультативний характер, а питання про вступ нашої країни в НАТО однаково буде вирішуватися на рівні влади.

Разом з тим, він не заперечує, що такий референдум може відбутися, і не виступає проти нього.

Також Тарасюк зазначає, що необхідність проводити референдум виникла через надмірну політизацію питання про НАТО в українському суспільстві.

Секретаріат Президента заявляє про намір влади провести консультаційний референдум щодо вступу України в НАТО.

Україна просить країни-члени НАТО розглянути можливість її приєднання до Плану дій щодо членства в організації на Бухарестському саміті (Румунія) у квітні.

Партія регіонів заявляє, що прохання України до країн-членів НАТО розглянути можливість її приєднання до Плану дій щодо членства порушує українську Конституцію, пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Тарасюк: "Референдум про вступ України в НАТО можна й не проводити"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі