субота, 02 жовтня 2010 18:50

Табачника назвали політичним маргіналом

Табачника назвали політичним маргіналом

Міністр освіти і науки Дмитро Табачник в тижневику "2000" опублікував статтю "Духовна капітуляція націоналістів".

"Радикальні націоналісти настільки скомпрометували себе під час ющенківської п"ятирічки, що їх повернення у владу в доступній для огляду перспективі, в умовах збереження територіальної і політичної єдності української держави, неможливе, - пише міністр. І додає: - Варто спробувати зберегти за собою печерний заповідник націоналізму від Карпат до Збруча. Окремо взята провінція не в змозі прогодувати і привести в порядок навіть Львів, куди вже їй до Києва".

Письменник, доктор фізико-математичних наук, Максим Стріха прокоментував статтю міністра наступним чином: "Коли Дмитро Володимирович приходив на цю посаду, у мене склалося враження, що він розуміє: міністр не повинен поводитися так, як учорашній опозиційний політик. Але я помилився. Очевидно, Табачник вирішив не вносити жодних коректив у свою поведінку і надалі дозволяти собі висловлювання, які в цивілізованому світі є неприпустимими не лише для міністра, а й для будь-якої людини. Після прочитання його інтерв"ю хочеться вимити руки".

"Якщо президент хоче бути главою усієї держави, а не певних радикальних політичних сил, це підстава подумати, чи може бути у нього такий міністр. Мені цікаво, як відреагують на ці викиди Табачника у провладній команді", - зазначив Стріха.

"До того ж, у статті він вдається до маніпуляцій, заявляючи, що Західна Україна не може себе прогодувати. Торік Львівська область перерахувала до держбюджету порядка 5,5 мільярда гривень, Донецька – близько семи. Але, з урахуванням чисельності населення, бюджетне навантаження на одного жителя Львівщини набагато вище. А Донбас іще й користується величезними дотаціями на вугільну галузь. Це ще один міф, який має за мету когось принизити і посварити. Такою ксенофобією можуть промишляти політичні маргінали, а не респектабельний міністр освіти, якого вважають інтелігентом та інтелектуалом", - наголосив письменник.

"Табачник є прикладом типового російського націоналіста. Тому Україна приречена отримати при владі патріотів, які з повагою ставляться до національних святинь", - додав він.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Табачника назвали політичним маргіналом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

54

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі