вівторок, 22 березня 2011 11:34

Табачника хочуть посадити на зарплату вчителя

Табачника хочуть посадити на зарплату вчителя

Сьогодні вранці близько 5 тисяч працівників освіти та науки зібралися біля стадіону "Динамо" у Києві.

Про це з місця події повідомляє кореспондент Gazeta.ua.

Вони тримають у руках прапори профспілок працівників освіти та науки, таблички з написами районів та навчальних закладів, а також транспоранти з написами: "Якісна освіта - якісні умови праці вчителям", "Терпіння має межі", "Вимагаємо безумовного виконання статті 57 Закону про освіту".

Близько 11-ї години колони освітян пішли до будівлі Кабміну. Вони розташувалися не лише біля огорожі будівлі, але й на газонах Маріїнського парку.

Мітингувальники дзвонять у дзвоники, вигукують: "В єдності наша сила, вимагаємо підвищення зарплати, ганьба. Зарплату вчителя - міністру". Інші протестувальники дудять у дудки.

Біля мітингувальників через кожні 5 метрів стоять міліціонери.

Нагадаємо, що 57 стання закону "Про освіту" передбачає низку гарантій педагогічним працівникам. Зокрема, передбачається надання пільгових довготермінових кредитів на будівництво (реконструкцію) і придбання житла. Крім того встановлюються підвищені оклади за наукові ступені.

Напередодні до Києва під гаслом "відбери в олігархів Україну" рушив автомайдан.

Дорогою учасники акції протесту зупинятимуться у містах і проводитимуть мітинги проти реформ влади.

Організатором автомобільного майдану виступає "Асамблея громадських організацій малого та середнього бізнесу України". Учасники автопробігу – підприємці, освітяни, медики, гірники, перевізники.

Учасники акції вимагають припинити репресії проти малого та середнього бізнесу.

 

Зараз ви читаєте новину «Табачника хочуть посадити на зарплату вчителя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі