четвер, 08 березня 2012 14:03

Табачник зрозумів свої помилки - вчений

Табачник зрозумів свої помилки - вчений

Дмитро Табачник зрозумів, що ідея написання спільного підручника з історії для українських і російських школярів позбавлена здорового глузду. Тому чиновник більше не говорить про це.

Таку думку Gazeta.ua висловив автор підручника з історії України для 5 класу, кандидат педагогічних наук Віктор Мисан.

"Взагалі, ідея створення спільного підручника з історії для українських і російських школярів є нонсенсом. Це – просто безглуздя. У Росії свої державотворчі завдання, а в Україні свої. Відповідно, в кожній державі власне бачення історії та її викладання в школі. А в кожного народу свої герої, перемоги та поразки", - пояснює Віктор Мисан.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Табачник з підручників історії України забрав відчуття гордості за національних героїв"

За його словами, була практика написання подібних спільних посібників з історії в Європі. Однак, такі підручники себе не виправдали й сподіваного ефекту не дали.

"Знаю, що при міністерстві створена спеціальна група, яка опрацьовує загальні підходи до розкриття різноманітних тем з історії України. Але мова не йде про написання українсько-російського підручника, а лише розробку окремих наукових тем, які могли б слугувати своєрідною книгою для вчителя. Міністерство, очевидно, хоче зробити всеобуч для вчителів. Як вони це зроблять, не знаю", - зазначає науковець.

Зараз ви читаєте новину «Табачник зрозумів свої помилки - вчений». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

31

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі