понеділок, 15 жовтня 2007 16:30

Табачник в Німеччині презентував українську літературу

Табачник в Німеччині презентував українську літературу
Україна презентувала свою літературу і досягнення у галузі книговидавництва на традиційному Франкфуртському міжнародному книжковому ярмарку, що проходив з 10 по 14 жовтня.

Як повідомили в прес-службі Міністерства закордонних справ України, в нинішньому святі книги у Франкфурті-на-Майні взяла участь українська урядова делегація на чолі з віце-прем"єр-міністром України Дмитром Табачником.

11 жовтня в рамках книжкового ярмарку пройшов День України. Україна приймала у себе гостей з Росії, Польщі, Словаччини, Німеччини, Білорусі, Узбекистану, Хорватії та інших країн. Із словами вітання до учасників і гостей звернувся Генеральний консул України у Франкфурті-на-Майні Новоселов і відома діячка української діаспори в Германії, визнаний майстер художнього перекладу, кавалер ордена Княгині Ольги Ганна-Галя Горбач.

У рамках перебування української делегації у ФРН проведені переговори з керівництвом Книжкового ярмарку, під час яких її організаторам було передано офіційне звернення України про намір стати Почесним гостем Книжкового ярмарку впродовж наступних років.

Німецька сторона привітала ініціативу України, яка буде розглянута на найближчому засіданні президії Франкфуртського міжнародного книжкового ярмарку, зазначили в МЗС, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Табачник в Німеччині презентував українську літературу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі