середа, 18 квітня 2007 08:16

Табачник: Ющенко звільнить Медведька у п"ятницю

Секретаріат президента України готує указ про звільнення Олександра Медведька з посади генерального прокурора України.

Про це в ефірі "5-го каналу" заявив віце-прем"єр-міністр з гуманітарних питань Дмитро Табачник.

За його словами, можливе звільнення Медведька пов"язане з тим, що Генпрокуратура заперечила інформацію СБУ про одержання родичами судді Конституційного Суду Сюзанни Станік майна у розмірі 12 мільйонів доларів.

"Як тільки Генпрокуратура заперечила інформацію СБУ, Балога дав команду готувати указ про звільнення генпрокурора", - сказав Табачник.

"Це ще одна провокація. Її спробують розіграти в п"ятницю на засіданні РНБО", - додав він.

Табачник вважає такі дії тиском на КС і правоохоронні органи з боку президента ЮщенкаА.

На п"ятницю, 20 квітня, заплановане засідання Ради національної безпеки та оборони країни, на якому планується заслухати звіт Медведька, зокрема, про дії Генеральної прокуратури щодо незаконної, на думку президента, постанови уряду про заборону фінансування виборів.

Учора радник глави держави Микола Полудьонний заявляв, що питання відставки Медведька з посади генерального прокурора України не розглядається.

За словами Полудьонного, для того, щоб прийняти таке кадрове рішення, президент має направити в парламент відповідне подання. Однак Ющенко вважає Верховну Раду нелегітимною, і тому подання не може бути відправлено, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Табачник: Ющенко звільнить Медведька у п"ятницю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі