пʼятниця, 15 жовтня 2010 18:26

Табачник не хоче, щоб українська викладалась у школах як рідна

Табачник не хоче, щоб українська викладалась у школах як рідна

Очолюване Дмитром Табачником Міністерство освіти і науки підготувало проект Концепції шкільної мовної освіти. Ключовим пунктом Концепції є розмежування понять рідна, державна та іноземна мови.

За словами учасників обговорення документу, впровадження згаданої Концепції зможе покращити мовну ситуацію у нашій державі, а також забезпечити формування інформативної компетенції, повідомила прес-служба Міносвіти.

Зокрема у розробленій Концепції шкільної мовної освіти йдеться про забезпечення безперервності та всеосяжності мовної освіти. "Одним з найважливіших концептуальних питань є захист прав національних меншин, а також розмежування понять рідна, державна та іноземна мови", - повідомив експерт з прав людини Руслан Бортнік.

Як приклад, учасники обговорення привели результати цьогорічних випускників шкіл Луганської області, які показують, що 85 % школярів хотіли б проходити зовнішнє незалежне оцінювання російською мовою, зазначили в Міносвіти.

На думку членів робочої групи, потрібно ретельно продумати структуру вивчення мов в українських школах. Наразі процес розроблення Концепції знаходиться на заключному етапі.

Нагадаємо також, що днями Партія регіонів виступила з ініціативою створення в Україні російсько-українських шкіл, випускники яких могли б продовжувати навчання в Росії.

Зараз ви читаєте новину «Табачник не хоче, щоб українська викладалась у школах як рідна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

46

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі