пʼятниця, 04 березня 2011 10:49

Табачник каже, що не закрив жодної школи

Табачник каже, що не закрив жодної школи

Міністерство освіти не закрило жодної школи, бо не має на це повноважень.

Про це під час виступу у Верховній Раді сказав міністр освіти і науки Дмитро Табачник, відповідаючи на питання фракції НУ-НС про списки шкіл, які міністерство має намір закрити.

Він нагадав, що право на реорганізацію шкіл є тільки у місцевого самоврядування.

"Право реорганізовувати школи є тільки у місцевого самоврядування, тому жодних списків міністерство не може підготувати, бо це порушення законодавства", - додав чиновник.

При цьому міністр зазначив, що у 2009 році в Україні було закрито шкіл майже у чотири рази більше ніж у 2010.

"Хочу нагадати дані статистики, що за час роботи уряду Тимошенко кількість загальнонаціональних шкіл зменшилася на 640 одиниць. Так лише впродовж 2009 року попри існування мораторію було закрито 400 шкіл, в 2010 році-115 шкіл"

Міністр також переконаний, що таке скорочення є непродуманим у зв'язку з чим міністерство зверталося до органів місцевого самоврядування.

Коментуючи ситуацію з закриттям шкіл у Донецькій та Луганській області, Дмитро Табачник зазначив, що його відомство спрямувало відповідні звернення до місцевої влади цих регіонів з проханням закривати школи лише після консультацій з батьками.

В той же час міністр переконаний, що головною причиною скорочення кількості шкіл є народжуваність.

Він нагадав, що за останні кілька років кількість дітей скоротилася на 2,5 мільйони.

Реагуючи на репліку про скорочення кількості україномовних класів, Табачник зазначив, що у 2010 році в україномовних класах навчались близько 85% учнів, що на 2% перевищує показник 2009 року.

Раніше прем'єр-міністр Микола Азаров заборонив міністерству освіти закривати школи.

Зараз ви читаєте новину «Табачник каже, що не закрив жодної школи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі