четвер, 10 червня 2010 00:02

Свободу слова повертають до часів СРСР - Наливайченко

Свободу слова повертають до часів СРСР - Наливайченко

Колишній глава Служби безпеки України Валентин Наливайченко побачив проблеми зі свободою слова в Україні.

Такий висновок можна зробити з його слів під час інтерв'ю для "5 каналу".

Він розкритикував законопроект, який стосується порядку проведення мітингів і демонстрацій.

"Треба заборонити чиновникам впливати на волевиявлення громадян. Заборона може стосуватись тільки загрози скоєння злочину проти самих громадян. Ті, хто ці рішення пропонують, мріють про поліцейську державу. Вони взагалі не читали декларацію про права і свободи людини. Це суперечить логіці правової держави. Треба захищати громадянина, а не переслідувати його", - наголосив Наливайченко.

На його переконання, не потрібно рухатись у вчорашній день до СРСР, а треба йти дорогою євроінтеграційних пріоритетів України.

Наливайченко також прокоментував скандал навколо телеканалів ТВі і 5-го.

"Якщо здійснюється судовий тиск, то це ставить під питання багато серйозних речей. Перша - свобода слова у країні. Використання судів, щоб вирішувати питання з відбирання у одного телеканалу частот і віддавання іншій бізнесовій групі. Треба зупинити цю вакханалію і забрати суди, які виконують каральні функції щодо журналістів", - підкреслив екс-глава СБУ.

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Свободу слова повертають до часів СРСР - Наливайченко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі