вівторок, 12 квітня 2011 18:05

Свободівець не проти вбивати заради української ідеї

Свободівець не проти вбивати заради української ідеї

Ідея української нації передбачає пріоритет українців над іншими ідеями, а "якщо цим цінностям загрожує дія, що пов'язана з позбавленням життя вороже налаштованого до українця суб'єкта, звичайно, таку дію потрібно робити".

Про це заявив активіст ВО "Свобода", депутат Львівської міськради Юрій Михальчишин.

Про це він повідомив, відповідаючи на питання, чи не вважає він закликом до вбивства соціальну рекламу "Річниця атентату (замаху - ред.), Вчиненого Миколою Лемиком у 1933 році", яка незабаром буде розміщена у Львові.

Як відомо, замах на радянського консула у Львові на знак протесту проти Голодомору в Україні 21 жовтня 1933 здійснив бойовик ОУН Микола Лемик, убивши в консульстві спецуповноваженого НКВС Олексія Майлова.

"Для мене Микола Лемик є героєм безумовно позитивним. Це - зразок для наслідування в екстремальних історичних умовах. Якщо мене не підводить інтуїція, ми до таких умов наближаємося. Тому я б сказав, що ми не стільки діємо у відтворенні штампів минулого, скільки в перспективі підготовки до подій майбутнього", - заявив Михальчишин.

"Це моя позиція, це позиція партії, це наш стиль роботи. У майбутньому, сподіваюся, це дасть свої результати. Молодь мислить категоріями "круто", "не круто". Ми хочемо зробити, щоб бути таким, як Лемик було круто", - підкреслив він.

Свободівець зазначив: "Ми сповідуємо культ сили на службі ідеї. Ідея української нації передбачає пріоритет українців над іншими ідеями, - життя і здоров'я українців над усіма іншими міркуваннями. Якщо на загрозі цим цінностям стоїть дія, що пов'язана з позбавленням життя вороже налаштованого до українця суб'єкта , звичайно, таку дію потрібно робити ".

Нагадаємо, 4 лютого виконавчий комітет Львівської міської ради затвердив перелік соціальної реклами, яка буде експонуватися у Львові на білбордах і сітілайтах впродовж 2011 року. Серед тем реклами, які затвердив виконком: "69-а річниця утворення УПА" і "Річниця атентату, вчиненого Миколою Лемиком у 1933 році". Ініціатором останнього є ВО "Свобода".

Нагадаємо також, раніше Михальчишин заявив, що "бандерівська армія викине з Україною синьожопу банду".

Зараз ви читаєте новину «Свободівець не проти вбивати заради української ідеї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

86

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі