середа, 04 травня 2011 12:41

"Свобода" виганяла під Кабміном російські реактори

"Свобода" виганяла під Кабміном російські реактори

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" пікетувала Кабінет міністрів України з вимогою не допустити добудови 3-го та 4-го енергоблоків Хмельницької атомної електростанції (ХАЕС).

Як повідомила прес-служба "Свободи", участь в акції взяли Київська міська та Хмельницька обласна організації цієї партії.

Акція відбулася під гаслами: "Геть російські реактори!", "Російські реактори – на Красную площу!", "Українцям – чисте довкілля!" та іншими.

Під час свого виступу голова Хмельницької обласної організації ВО "Свобода" Ігор Сабій, зокрема, зазначив: "Спроба добудувати 3 і 4 енергоблоки на Хмельницькій АЕС – це пряма загроза життю та здоров'ю людей. Для цього планують використати застарілі російські реактори, які є небезпечними і можуть спричинити справжнє екологічне лихо"

Активіст запевнив, що його політсила не зупиниться доти, доки не змусить владу дослухатися до вимог громади, 90 % якої категорично проти добудови 3 і 4 енергоблоків ХАЕС.

Водночас, голова Київської міської організації ВО "Свобода" Андрій Іллєнко заявив: "Ми не проти атомної енергетики як такої. Ми акцентуємо на тому, що корумповані та безвідповідальні чиновники разом з п'ятою колоною Кремля прагнуть за шалені гроші "втюхати" нам застарілі та небезпечні російські реактори, які створять небезпеку для українців і зроблять українську енергетику ще більш залежною від Москви".

Іллєнко переконаний, що сьогодні необхідно чинити політичний тиск на центральні органи влади та "вимагати від них почути голос народу, який не хоче ставати заручником цієї безглуздої політики".

Нагадаємо, 2 лютого 2011 року президент Віктор Янукович підписав Закон України "Про ратифікацію угоди між Кабінетом міністрів України і урядом Російської Федерації про співробітництво в будівництві енергоблоків № 3 і 4 Хмельницької АЕС" (№ 2917-VI).

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" виганяла під Кабміном російські реактори ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

15

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі