четвер, 26 травня 2011 18:22

"Свобода" у Львові: "Сьогодні судять свободівців, завтра – націю"
10

Фото: Фото: Павло Паламарчук

26 травня ВО "Свобода" розгорнула під стінами львівського СІЗО, що на вул. Городоцькій, п'ять агітаційних наметів.

Із них "свободівці" роздавали свою агітаційну продукцію. В такий спосіб вони протестують проти затримання трьох депутатів районних рад за події 9 травня і намагаються морально підтримати затриманих.

На шнурках учасники протесту розвішували фотографії із зображеннями затриманих. Також повісили плакати із закликами "Свободу політв'язням!", "Сьогодні судять свободівців, завтра – націю", "Свободівці – нація з Вами!".

Також на тротуарі балончиками написали гасла "Ні репресіям!".

"Та це просто ганьба для України, що на 20-тій річниці її незалежності хлопців пов'язали за червоні прапори. На 9 травня ми побачили велику брехню і організовану Верховною Радою та Росією міліцію. Затримані є депутатами Самбірської і Пустомитівської районних рад. А депутат, як і міліціонер, повинен стежити за порядком. Але їм не дали виконати їхнього обов'язку.

Суд навіть не подивився на те, що в них є неповнолітні діти. Їм просто надійшла команда закрити їх. У неділю сюди мають з'їхатися сотні людей, які теж виступлять проти свавілля влади. Ми ніколи не відступимо, бо це є наші найкращі побратими", - розповіла депутат львівської обласної ради Олеся Байко.

За її словами, акція є безстроковою і буде тривати до тих пір, поки не будуть звільнені члени ВО "Свобода", взяті під варту у зв'язку з масовими заворушеннями 9 травня у Львові.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" у Львові: "Сьогодні судять свободівців, завтра – націю"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

197

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі