понеділок, 28 березня 2011 18:30

"Свобода" пообіцяла провести "земельний" референдум

"Свобода" пообіцяла провести "земельний" референдум

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" ініціюватиме референдум щодо неприпустимості продажу української землі.

Про це заявив лідер ВО "Свобода" Олег Тягнибок, повідомила партійна прес-служба.

Тягнибок зазначив, що "Свобода" категорично проти продажу земель сільськогосподарського призначення. На його переконання, легалізація продажу землі може обернутися катастрофою для українців.

"Це прямий шлях до наступного Голодомору. "Свобода" ініціюватиме референдум щодо неприпустимості продажу землі", - підкреслив націоналіст.

Він додав, що вже цього року в Україні "чи не половину списку скоробагатьків становлять земельні латифундисти та аграрні барони".

"В Україні з'явилися пташині, олійні, яйцеві та зернові мільярдери, а водночас українці відчули гостру нестачу та недоступність елементарних продуктів – гречки, хліба, дешевого молока та м'яса. Українці за крок від голоду на землі, яка приносить мільярдні статки її незаконним власникам", - попередив політик.

Тягнибок наголосив, що в економічному розумінні земля не є товаром.

"Земля – це не лише засіб для виробництва, а ще й природній життєвий простір, як повітря, вода, сонце. Землю слід розглядати як народну, а ще правильніше як державну власність, котра передається на певний термін, у тимчасове користування, із застереженням, що не буде погіршення якості землі, її родючості. Чому не можна продавати землю у приватну власність? Тому що інтереси і кінцеві цілі бізнесу власника не співпадають з біологічним призначенням ґрунту (землі) для функціонування на ній життя", - пояснив Тягнибок.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" пообіцяла провести "земельний" референдум». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі