субота, 26 січня 2013 00:00

"Свобода" хоче знати, що українці матимуть від видобутку сланцевого газу

"Свобода" хоче знати, що українці матимуть від видобутку сланцевого газу
Фото: tvi.ua

Всеукраїнське об'єднання "Свобода" хоче знати, яку користь українці будуть мати зі "сланцевих угод".

Про це в ефірі телеканалу ТВі заявив заступник голови Комітету ВР з питань паливно-енергетичного комплексу, народний депутат від ВО "Свобода" Олександр Мирний.

Зокрема, парламентарій зазначив, що не має однозначної відповіді на питання, чи потрібно видобувати сланцевий газ в Україні, чи ні.

"Свобода" просить і вимагає, щоби нам абсолютно прозоро та зрозуміло було доведено, чому ми робимо ті чи інші речі. Що ми з цього будемо мати і якими будуть наслідки", – сказав Мирний.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Shell і "Надра Юзівська" підписали угоду з видобутку сланцевого газу в Україні

За словами націоналіста, його партія схиляється до розвитку альтернативних джерел енергії.

"Ми виступаємо за розвиток нетрадиційних, альтернативних джерел енергоносіїв. Але в Донецьку у нас величезна проблема дегазації пластів шахт. Чому ми не звертаємо уваги на це? Чому говоримо про необхідність видобутку газу зі сланців?" - поцікавився "свободівець".

Він також звернув увагу на те, що українці, "запихаючи руки у сланці, починають жити коштом прийдешніх поколінь, оскільки вичерпують природні ресурси".

На думку Мирного, питання видобутку такого газу слід поставити на всенародне обговорення, зважити всі "за" і "проти" й тільки тоді приймати остаточне рішення.

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" хоче знати, що українці матимуть від видобутку сланцевого газу ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

34

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі