пʼятниця, 22 квітня 2011 11:30

"Свобода" буде тепер товкти нещасних ветеранів - Чорновіл

"Свобода" буде тепер товкти нещасних ветеранів - Чорновіл

Народний депутат від групи "Реформи заради майбутнього" Тарас Чорновіл вважає, що Верховна Рада не повинна була приймати закон "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги).

Про це він сказав в коментарі кореспонденту Gazeta.ua.

"Це тупий комуністичний проект, тому що все, що можна було б зробити по червоних прапорах, було проголосовано у 2000 році. До нього вносились зміни. Там написано, що на 9 травня використовується символіка Великої Вітчизняної війни. Що тут треба було ще додавати? Хіба що провокаційну фразу, що обов'язково поряд із державним прапором треба вивішувати і радянський. Абсурд повний", - зауважив депутат.

Чорновіл розповів, що вчора після ухвалення закону побачив у сесійній залі бурхливу реакцію деяких депутатів.

"Були аплодисменти, радість. Сьогодні партія, яка найбільше зацікавлена, щоб в країні був мир і не було протистоянь, внесла чергову порцію цього протистояння. Тому що "свободівці" на заході будуть товкти нещасних бідних ветеранів, які, скориставшись цим законом, захочуть повісити десь цей червоний прапор", - наголосив політик.

Він припустив, що таке рішення було прийнято більшістю, тому що зараз "там інтелект відпочиває".

Нагадаємо, учора Верховна Рада України ухвалила закон "Про внесення змін до Закону України "Про увічнення Перемоги у Великій Вітчизняній війні 1941-1945 років" (щодо порядку офіційного використання копій прапора перемоги).

За таке рішення проголосувало 260 з 375 народних депутатів, зареєстрованих у сесійній залі,  проти - 52.

Законом передбачено, що "Прапор Перемоги є символом перемоги радянського народу та його армії і флоту над фашистською Німеччиною в роки Великої Вітчизняної війни. Зовнішній вигляд копій Прапора Перемоги має відповідати вигляду штурмового прапору 150-ої ордена Кутузова II ступеня Ідрицької стрілецької дивізії".

Зараз ви читаєте новину «"Свобода" буде тепер товкти нещасних ветеранів - Чорновіл». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

47

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі