пʼятниця, 14 вересня 2018 15:44

"Світова комісія" Расмуссена охоронятиме українські вибори від Кремля

"Світова комісія" Расмуссена охоронятиме українські вибори від Кремля
У 2019 році в Україні відбудуться президентські та парламентські вибори. Фото: ukrinform.uа

За місяць в Україні стартує робота трансатлантичної комісії, яка працюватиме над унеможливленням втручання Росії в українські вибори.

Про це журналістам сказав колишній генеральний секретар НАТО Андерс Фог Расмуссен у кулуарах форуму Ялтинська європейська стратегія (YES).

"Ми зараз працюємо у Македонії. До кінця місяця отримаємо необхідний досвід. Базуючись на ньому, перенесемо це на Україну. Будемо бачити, чи можуть якісь іноземні сили втручатися у ваші вибори. Ми хочемо, щоб вони були прозорими та демократичними", - сказав Расмуссен.

Він нагадав, що РФ має великий досвід втручання у внутрішні справи інших держав.

"Росія запускає багато фейкових новин. Вона знає, як втручатися у вибори. Може фінансувати різні групи. Ми намагатимемося швидко реагувати на ці впливи", - зазначив Расмуссен.

Хто приїде у складі комісії до України, екс-генсек НАТО не сказав.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Російські спецслужби погоріли на втручанні в українські вибори

У травні екс-генсек НАТО Андерс Фог Расмуссен і відомі політики оголосили про створення трансатлантичної комісії з протидії втручання з боку Росії у демократичні вибори у країнах і міжнародних організаціях світу. Крім Расмуссена, ініціаторами та засновниками комісії стали екс-віце-президент США Джо Байден, колишній міністр внутрішніх справ США Майкл Чертофф, а також екс-заступник прем'єр-міністра Великої Британії Нік Клегг.

Зараз ви читаєте новину «"Світова комісія" Расмуссена охоронятиме українські вибори від Кремля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі