вівторок, 02 червня 2020 15:48

Супрун: Сьогодні Степанов за мовчазної згоди Зеленського вирішить долю 86 млрд грн українців

Супрун: Сьогодні Степанов за мовчазної згоди Зеленського вирішить долю 86 млрд грн українців
Конкурс перетворили на імітацію, каже Супрун. Фото: radiosvoboda.org

Конкурс на посаду голови Національної служби здоров'я, який розпочався у вівторок, є імітацією та спробою поставити людину, яка виконуватиме вказівки міністра охорони здоров'я Максима Степанова. Про це у Facebook заявила колишня очільниця МОЗ Уляна Супрун.

За словами Супрун, спочатку Степанов безпідставно відхилив трьох кандидатів, які пройшли прозорий конкурс ще в січні. Йдеться про т.в.о керівника служби Оксану Мовчан, її заступника Наталію Рябцеву та директора Центрального міжрегіонального департаменту служби Андрія Віленського.

22 травня на сайті Кабміну з'явилося оголошення про проведення нового конкурсу. На збирання та подання документів кандидатам дали 3 дні (з них 2 припали на вихідні). Після громадського резонансу процедуру подання документів продовжили ще на кілька днів. 17 людей, які відповідають вимогам, допустили.

"Отже, сьогодні з обіду до ночі відбудуться співбесіди з кандидатами. Вони пройдуть у форматі Zoom-конференції. На кожного кандидата виділено всього 30 хвилин часу.

До цього всього співбесіди будуть закритими, бо МОЗ вказало, що участь ЗМІ, активістів, комісії чи взагалі будь-кого, хто зможе відстежити прозорість цієї конкурсної процедури, "не передбачено". Онлайн-трансляції також не буде.

Чи це нормальний конкурс на посаду державної інституції, яка є розпорядником 86 мільярдів гривень на медицину? Ні", - написала Супрун.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бенкет під час чуми. Журналісти розкрили схему в боротьбі з коронавірусом

Міжнародні партнери також висловили занепокоєння щодо непрозорості та закритості конкурсної процедури, зауважила колишня урядовець.

"Сьогодні Степанов фактично одноосібно вирішуватиме долю 86 мільярдів гривень коштів платників податків. З огляду на всі "досягнення" цього міністра очікувати на справедливість та чесність ми не можемо.

Це все відбувається за мовчазної згоди президента Зеленського і його уряду, які на пресконференціях розповідають про кадровий голод, маючи на увазі, що список друзів, яких можна кудись призначити, уже скоро закінчиться.

Українців позбавляють права на якісну й доступну медичну допомогу, знищуючи таку важливу інституцію, як НСЗУ", - заявила Супрун.

Тим часом у Верховній Раді збирають підписи за звільнення Степанова з посади міністра. "Закликаємо депутатів підписати постанову про звільнення", - заявили в партії "Голос".

Раніше народний депутат Олександра Устінова повідомила, що Максим Степанов підсунув Кабінету міністрів документ із подвійним заробітком 2 столичним лікарням - дати їм можливість заробляти на тих послугах, за які вже і так платить держава.

Зараз ви читаєте новину «Супрун: Сьогодні Степанов за мовчазної згоди Зеленського вирішить долю 86 млрд грн українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі