пʼятниця, 27 червня 2008 14:15

Супрун підтвердила, що НДП не буде приєднуватися до "Єдиного Центру"

Народна демократична партія заявляє про призупинення процедури об"єднання з партією "Єдиний центр", поки не будуть ухвалені зміни в закон "Про політичні партії".

"Ми зробили заяву про те, що ми припиняємо процес об"єднання з політичною силою "Єдиний центр", і все це пов"язано з тим, що ми проти процедури поглинання. Ми готові говорити тільки про об"єднавчі процеси політичних сил", - заявила лідер НДП Людмила Супрун на прес-конференції в п"ятницю в Києві.

Вона зазначила, що НДП пішла на зустріч партії "Єдиний центр", "допомагаючи цій політичній силі сформувати свої регіональні організації, оскільки їх у "Єдиного центра" не було".

"Ми домовилися про те, що будемо формувати центристську - лівоцентристську силу. "Єдиний центр" змінює свої переваги і формує правоцентристську силу. У нас правоцентристська сила вже є - це "Наша Україна" і тому дублювати і вдруге формувати те ж саме, є абсолютно недоцільним. Це не відповідає нашій ідеології", - заявила Супрун.

Вона також підкреслила, що сьогодні процес об"єднання політичних сил в Україні практично неможливий, оскільки "законом не передбачене злиття політичних партій".

"У цьому процесі (об"єднання політичних партій) є складності з процедурою ліквідації партії, неможливо вирішити питання про збереження партійного стажу, а також партійного майна", - сказала Супрун.

"Тому дуже важливо ухвалити закон, яким вносяться зміни в закон про політичні партії. Саме в ньому визначається механізм злиття політичних партій, визначення правил, що робити з посвідченням політичних партій, а також визначення правил формування відповідних органів управління партією. На нашу думку, ухвалення таких змін дасть можливість консолідувати політичні сили в Україні", - додала лідер НДП.

"Інтерфакс-Україна"

Зараз ви читаєте новину «Супрун підтвердила, що НДП не буде приєднуватися до "Єдиного Центру"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі