середа, 22 вересня 2010 12:55

Сухий пояснив, чим корисне підвищення пенсійного віку

Сухий пояснив, чим корисне підвищення пенсійного віку

Народний депутат з Партії регіонів Ярослав Сухий вважає популізмом законопроект опозиції про введення мораторію на підвищення пенсійного віку для жінок.

Про це він сказав журналістам у ларах Верховної Ради.

Депутат пояснив, що нас сьогодні дефіцит пенсійного фонду є дуже великим, тому потрібно або збільшити його доходну частину, або підвищити пенсійний вік.

"Збільшення пенсійного віку буде обов"язково, але почнеться з 2014 року. І по три місяці чи по півроку буде збільшуватись пенсійний вік і жінок, і чоловіків. Таким чином ми відтермінуємо вихід на пенсію і збільшимо ВВП. Я чую балаканину, що це призведе до безробіття. При чому тут це? Ці люди вже працювали й продовжать це робити, просто пізніше підуть на пенсію", - зазначив Сухий.

Він виступив за проведення парламентських слухань або Дня уряду, де депутати обговорили б питання підвищення пенсійного віку.

"Пенсійна система переживає глибоку кризу. Її в свій час прижили інші європейські держави. Вони пішли мудрим шляхом реформ пенсійної системи. до солідарної системи долучили добровільне накопичення й обов"язкове накопичення. Таким чином зарплати з фонду оплати праці промислових підприємств зняли тягар", - додав "регіонал".

Gazeta.ua

Зараз ви читаєте новину «Сухий пояснив, чим корисне підвищення пенсійного віку». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

29

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі