пʼятниця, 19 жовтня 2007 15:20

Шухевича хочуть позбавити звання Героя України

Шухевича  хочуть позбавити звання Героя України
Луганська обласна рада на засіданні в п"ятницю вирішила направити звернення Президенту Віктору Ющенку з проханням скасувати указ про присвоєння звання героя України головному командирові Української повстанської армії в 1942-1950 роках, генерал-хорунжому Роману Шухевичу.

За таке рішення проголосували 73 з 75 присутніх на сесії депутатів.

"Викликає стурбованість заклик Віктора Ющенка до новообраного парламенту й майбутнього уряду зрівняти в правах на державному рівні так званих "ветеранів українського підпілля", представники якого заплямували себе участю в численних каральних акціях проти мирного населення, іншими військовими злочинами", - зазначив керівник фракції Партії регіонів Олександр Арапов.

Голова облради Валерій Голенко додав, що подібна ініціатива з боку Президента провокує дестабілізаційні процеси в Україні.

У своїх виступах депутати облради засудили указ Президента, визнавши його образою ветеранів Великої Вітчизняної війни.

"Цим указом він (Ющенко) наплював у душу не тільки ветеранів, але й нас, дітей війни, дітей загиблих батьків", - зазначила член фракції КПУ Зоя Ходакова.

Депутати також вирішили направити подібне звернення до Кабінету Міністрів, Верхівкової Ради й обласних рад.

Ющенко своїм указом від 12 жовтня присвоїв Шухевичу звання Героя України з присвоєнням ордена Держави (посмертно), пишуть Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Шухевича хочуть позбавити звання Героя України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі