понеділок, 21 січня 2008 12:41

Шуфрич запропонував зменшити Тимошенко зарплату

"Регіонал" Нестор Шуфрич пропонує зменшити зарплату прем"єрові, президентові і міністрам.

Як повідомляє газета "Сегодня", у п"ятницю "регіонал" вніс у Раду законопроект про оплату праці глави уряду, запропонувавши зробити оклад глави уряду на рівні 10 мінімальних зарплат — це 5150 гривень, а разом з іншими виплатами — 7000 гривень (зараз оклад прем"єра близько 20 000, а з усім доплатами — приблизно 30 000).

"Якщо закон буде прийнятий, у такий спосіб зарплата буде знижена не тільки прем"єрові, але й президентові і міністрам" — сказав Шуфрич.

"Це не закон, а просто жарт"

"У всіх цих чиновників зарплата залежить від окладу прем"єра і рахується відповідно до коефіцієнта. 140% від цієї суми для глави держави, і 85% — для міністрів і парламентаріїв, а також усіх держслужбовців незалежно від рангу. Ми підрахували, що в підсумку економія бюджету складе від кількох сотень мільйонів до 1 мільярда гривень", — відзначив депутат.

Він сподівається, що законопроект буде прийнятий, незважаючи на те, що в "регіоналів" і комуністів немає більшості.

"Це буде перевіркою "помаранчевих" на щирість і моральність. Сподіваюся, вони будуть "за", — говорить Шуфрич.

Утім, "бютівець" Андрій Шкіль упевнений, що його фракція голосувати за законопроект Шуфрича не буде.

"Це не закон, а просто жарт. Голосувати за нього, це все одно що голосувати за закон про сало, що заради сміху був складений колись депутатами. Чому він не виступав із проектом, коли був міністром, а прем"єром — Янукович", — відзначив Шкіль, пише "Сегодня".

Зараз ви читаєте новину «Шуфрич запропонував зменшити Тимошенко зарплату». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі