пʼятниця, 20 квітня 2007 15:23

Шуфрич погрожує Ющенку кримінальною відповідальністю

Міністр з питань надзвичайних ситуацій Нестор Шуфрич попереджає керівників всіх рівнів про кримінальну відповідальність за прагнення скоріше виконати Указ Президента України Віктора Ющенка про дострокове припинення повноважень Верховної Ради 5-го скликання до рішення Конституційного Суду.

Про це Шуфрич заявив сьогодні журналістам у Києві.

"Якщо Конституційний Суд визнає Указ глави держави нелегітимним, то ми, як мінімум, станемо очевидцями визнання фактичного порушення ряду норм Кримінального кодексу", - вважає Шуфрич. На його думку, заклики до виконання Указу Ющенка можуть бути розцінені, як заклики до дій, спрямованих на "насильницьку зміну або повалення конституційного ладу або захоплення державної влади".

"Це означає, що ті, хто візував Указ, всі губернатори, які підписалися за його виконання, деякі голови місцевих рад, і - що сумне - деякі міністри потрапляють в ситуацію, коли де-факто по відношенню до них у наявності дії від організації злочину до його фактичного здійснення", - вважає Шуфрич. "Формально цю відповідальність розділяє і Президент Ющенко як людина, яка підписала Указ", - додав він, передає УНІАН.
Зараз ви читаєте новину «Шуфрич погрожує Ющенку кримінальною відповідальністю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі