вівторок, 30 червня 2020 19:03

Суддю Майдану Царевич виправдали

Суддю Майдану Царевич виправдали
Оксану Царевич звільнили з посаді судді чотири роки тому. Фото: Стас Юрченко, "Ґрати"

Шевченківський районний суд міста Києва визнав колишню суддю Печерського райсуду Оксану Царевич невинуватою у справі про незаконне позбавлення водійських прав активістів Автомайдану.

Вирок у вівторок 30 червня чотири години оголошував голова суду Євген Мартинов, який розглядав справу останні 5 років, пише "Ґрати"

"Окреме "дякую" від мене прокуратурі, яка наробила купу процесуальних помилок, через це частину доказів суд не взяв до уваги, оскільки вони недопустимі та неналежні", - написала у Facebook одна з постраждалих від рішень екссудді Оксана Коваленко.

Прокуратура оскаржуватиме рішення суду.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з рейтингом Зеленського

У 2015 році прокуратура оголосила Оксані Царевич про підозру у винесенні завідомо неправосудних рішень і зловживанні службовим становищем. Вона позбавила автомайданівців водійських прав після мітингу в Межигір'ї, який відбувався наприкінці грудня 2013-го.

У 2016-у Вища рада юстиції відкрила проти Царевич дисциплінарну справу. Направила п'ятому президенту Петру Порошенку подання про її звільнення. Порошенко звільнив суддю.

Зараз ви читаєте новину «Суддю Майдану Царевич виправдали». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі