вівторок, 17 листопада 2015 17:02

Судді змовилися у справі Мосійчука - політолог

Судді змовилися у справі Мосійчука - політолог
фото: фейсбук

Судді об'єдналися і перетворилися в дуже сильну консервативну групу, яка всіма можливими методами гальмуватиме зміни в Україні. Саме тому сьогодні Вищий апеляційний суд визнав незаконною постанову про арешт і зняття недоторканості з нардепа від Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Про це у коментарі Gazeta.ua сказав політолог Віктор Небоженко.

"Це гарно організована провокація, аби дискредитувати всі дії влади з демократизації судів. Аби звести нанівець судову реформу. Типу, хочемо показати справедливість і до старих, і до нових "ворогів". Це змова судді, в якій Адміністрація президента не бере участі. Порошенко та Ложкін не до кінця розуміють, що відбувається", - зазначив він.

Однією з причин такого рішення ВАСУ є вчорашня нарада у президента щодо реформування судів, вважає Небоженко.

"Судова система показує, що вони є принциповими і готові до поступок для людей, причетних до націонал-патріотичного руху, яким є Мосійчук. Це цинічно, бо так насправді не є. Влада ж не має інтелектуального рівня, аби якось відреагувати. Вона пропустить цей удар і програє ще кілька раундів. Судді ж далі вибиратимуть і виправдовуватимуть так званих патріотів — аби показати об'єктивність. Це відверта, гарно організована провокація проти влади. Руки Москви тут немає. Це означає, що судді об'єдналися й почали наступати на Україну", - наголосив політолог.

"Президент наївно оголосив реформу судів і нічого для цього не зробив. Тому відразу ж отримав ляпаса і "обратку" від корумпованих судів", - додав Небоженко.

Нагадаємо, сьогодні Вищий апеляційний суд визнав незаконною і скасував постанову парламента про зняття недоторканності та арешт нардепа з Радикальної партії Ігоря Мосійчука. Таке рішення Верховна Рада ухвалила 17 вересня. Мосійчука підозрюють у хабарництві. Два дні тому йому не продовжили запобіжний захід і випустили з в'язниці. Повезли на операцію.

Зараз ви читаєте новину «Судді змовилися у справі Мосійчука - політолог». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі