четвер, 10 травня 2007 19:13

Судді КС стурбовані збором даних про їхнє особисте життя

Конституційний Суд закликає органи влади забезпечити його нормальну діяльність. Заяву КС озвучив його голова Іван Домбровський журналістам у четвер.

- Рішенням КС від 10 травня 2007 року затверджено офіційну заяву КС і доручено мені виступити із цією заявою перед ЗМІ, - сказав Домбровський.

Він підкреслив, що суд глибоко стурбований тією ситуацією, яку штучно створили навколо його діяльності.

Зі слів Домбровського, масові мітинги, пікети, незаконне збирання і поширення інформації про особисте життя суддів украй ускладнили їм здійснення своїх повноважень.

Крім того, звільнення Президентом суддів Сюзанни Станік, Валерія Пшеничного й Володимира Іващенка, а також реєстрація у Верховній Раді проектів постанов про припинення повноважень чотирьох суддів КС і про звільнення судді Петра Стецюка негативно позначаються на діяльності КС.

- За таких обставин КС України наполягає на необхідності дотримуватися Конституції й законів України, виконання пункту 14 резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи від 19 квітня 2007 року N1549/2007 про те, що влада єдиного органу правосуддя Конституційного Суду має гарантуватися й шануватися. Тиск на будь-яких суддів є неприпустимим, - сказав Домбровський.

Президент Віктор Ющенко звільнив суддю Конституційного Суду Володимира Іващенка.

1 травня Ющенко за порушення присяги звільнив суддю КС Сюзанну Станік, а 30 квітня - Валерія Пшеничного.

Депутати від фракції Партії регіонів Григорій Ілляшов й Ігор Зварич пропонують Верховній Раді припинити повноваження суддів Конституційного Суду Володимира Кампо, Дмитра Лілака, Ярослави Мачужак і Віктора Шишкіна.

3 травня Ющенко призначив Степана Гавриша суддею КС, 4 травня - Василя Костицького, передають Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Судді КС стурбовані збором даних про їхнє особисте життя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі